Loodloketten tekeningen

Met dit programma kunt u online loodloketten tekenen.
U kunt summiere tekeningen op uw scherm bekijken. Vult u uw mailadres in, dan zal het systeem de uitgebreide tekeningen naar uw mail verzenden. 

Geschiedenis
In 2004 is er door HeBlad een rood loodsnijboek uitgegeven.
In dit boek stonden allemaal uitslagen om op de juiste manier loodloketten te kunnen snijden en te vouwen.
Alle uitslagen gingen uit van een lagenmaat van 6,25 cm.
In de praktijk waren er altijd afwijkingen in lagenmaat, waardoor je de loketten net een klein beetje anders moest snijden en vouwen.
Sinds 2009 hebben we de tekeningen digitaal. 
Hierdoor bent u niet gebonden aan een bepaalde lagenmaat.
De tekeningen worden direct naar je toe gezonden per mail.
Dit gebeurde van 2009 tot 2021 tegelijk met de offerte.

Omdat we halfweg 2021 gestopt zijn met onze prefab gemetselde schoorstenen en enkele maanden later ook met de losse verkoop van op maat gesneden en gevouwen lood konden we dus deze digitale offertepagina offline halen.
Tenminste, dat dachten we.
Het bleek dat er vele gebruikers in de bouw waren, zoals uitvoerders, metselaars, timmerlieden, die onze website gebruikten om hun lood te kunnen snijden. 
Daarom bestaat onze website hier nog steeds om de uitslagen voor loodloketten te kunnen genereren, zodat u zelf het lood kan snijden en vouwen.
U kunt dus géén lood meer bij ons bestellen. 

Hulpprogramma's.
Weet u de dakschuinte niet? Die kunt u heel makkelijk achterhalen door op het knopje hulpprogramma's te klikken, boven in de rode balk.
U geeft een breedtemaat en een hoogtemaat door waarna de dakschuinte kan worden berekend.
Tevens vindt u onder deze knop ook een omrekenmodule om de breedtemaat van een muur te berekenen, wanneer u alleen de lengte van de dakhelling hebt samen met de dakschuinte wordt deze breedte berekend.
 

Toon extra uitleg
Dakschuinte / dakhelling
M.b.v. het dakschuinte hulpprogramma kun u eenvoudig uw dakschuinte te bepalen.
Wilt u uw dakschuinte bepalen, dan zijn daar handige gratis apps voor in de appstore te vinden. Zoek maar op 'waterpas' en je vindt wel iets handigs. Je houdt daarna je telefoon in de juiste schuinte, bv een lat die over de pannen ligt en je hebt de dakschuinte.

Lagenmaat
De hoogte van de metselsteen + hoogte 1 voeg in cm.

Opstaande rand
Opstaande rand van het loodloket in cm. De loodloket heeft aan de zijde van het binnenspouwblad een opstaande kant, welke tegen de isolatie kan worden gedrukt. Standaard worden de tekeningen gemaakt met 5 cm opstaande rand.

L/R
Linker of rechter variant.

Aantal
Het aantal keer dat u deze lengte nodig heeft. Wanneer een aannemer 10 woningen bouwt, in 5 blokken van 2, en elke woning heeft een lagere garage langs het huis, ook met hellend dak, dan heb je dus 10 aansluitingen nodig. Vijf aansluitingen voor linkse woning en vijf aansluitingen voor rechtse woning. Als de achterkant van het dak gelijk doorloopt, dus één doorlopend dakvlak, dan heb je dus alleen aan de voorzijde versprongen dakvlakken. Dit houdt in dat de metselaar 10 muurtjes heeft waar loketten inmoeten, 5 links en 5 rechts.
Omdat het dak er nog niet is als de metselaar de zijmuur van de woning metselt, kan hij in het werk moeilijk de schuinte bepalen. Daarom vragen we muurbreedte.

Muurbreedte
Breedte van de muur, horizontaal gemeten, waarin u de loketten wilt inmetselen. Bij het aanpassen van deze maat, wordt het totaal aantal loketten direct berekend.
De muurbreedte meet je horizontaal op de muur. Dus eigenlijk de basis van de meetkundige driehoek.
 

Nr. Dak
schuinte
Lagenmaat
Opstaande
rand
L/R Aantal Muurbreedte Stuks
Verw.
1 ° cm cm   x cm

Detail informatie
Hoek:
Lagenmaat: cm
Opstaanderand: cm
Werkendemaat: cm
Lengte langezijde: cm
Lengte kortezijde: cm
Oppervlak: m2
Gewicht: kg (NHL 20)
Loodprijs: € per kg

Inmetselen om de lagen
Eerste loket op de e laag

Vul hieronder uw gegevens in, en u ontvangt gratis de tekeningen voor uw loodloketten.
De velden met een * zijn verplicht.