schoorsteenkap kraaienkap voor schoorstenen

Aluminium kraaienkap of schoorsteenkap

Sluit uw schoorsteen en ontluchtingspijp voor badkamer, afzuigkap keuken, wc en zolderventilatie goed af met een aluminium schoorsteenkap ofwel kraaikap. Zo voorkomt u dat vogels nesten maken en zo uw schoorsteen verstoppen. Geen ontluchting betekent immers vaak meer vocht in huis en meer kans op schimmelvorming. Ook is de schoorsteen met een kap deels beschermd tegen regeninslag.

Met een schoorsteenkap voorkomt u verstopping door nesten

Een kraaikap ofwel schoorsteenkap zorgt ervoor dat vogels geen nest kunnen maken in de warme plek van de schoorsteen. Schoorstenen zijn namelijk de ideale plek voor vogels om veilig en beschut een nestje te bouwen. Dit nest bestaat uit takken, bladeren etc. en dit zit vervolgens allemaal in de schoorsteen. Het kanaal van de schoorsteen zal minder goed ventileren en bovendien kan dit stak overlast veroorzaken. Iets dat u in uw woning niet wilt. Het eenmalig opruimen zal niet veel goeds doen. De vogels komen namelijk vaak ieder jaar terug naar dezelfde plek. Om te voorkomen dat volgens een nest bouwen in de schoorsteen of dat ze volgend jaar weer terug komen, is een kraaikap dé oplossing!

Het design van de schoorsteenkap

Deze kap van HeBlad bestaat uit aluminium en heeft diverse langwerpige gaten in het materiaal. Deze gaten zijn klein genoeg zodat vogels geen nest kunnen bouwen, maar groot genoeg zodat de woning goed geventileerd kan worden. Naast vogels kan er ook geen ander vuil, zoals takken, bladeren etc. in kan komen, wat ervoor kan zorgen dat de schoorsteen verstopt raakt. Het design van deze kraaikap is zó ontworpen dat het regenwater en vuil beperkt tot een minimum.

Kraaikap beschermt ook tegen regen

Naast de oplossing voor vogels in de schoorsteen zorgt een kraaikap ook voor bescherming tegen regen in de schoorsteen. De gesloten bovenkant zorgt als het ware voor een soort paraplu voor de schoorsteen en beperkt de regeninslag.

Klembevestiging kraaikappen van RVS

De kraaikappen van HeBlad zijn makkelijk vast te maken en ook goed weer los te maken door een menselijke hand, wanneer dit nodig is. De klembevschoorsteenkapestiging in combinatie met het RVS boutje en moertje zorgen ervoor dat het niet vastroest. Dus mocht het ooit nodig zijn dat er werkzaamheden aan het kanaal nodig zijn, dan is dit geen probleem door de RVS-bevestiging. De aluminium kraaienkappen worden om de grespotjes heen geklemd ter voorkoming van het innestelen door vogels en schoorsteenkanalen.

De maten van de schoorsteenkappen

HeBlad bied twee standaard maten aan, namelijk een groot en klein model. Het is van belang goed te meten voordat u een kraaikap bestelt. De maten zijn als volgt:

Groot model (135 – 160 mm)
Klein model (120 – 145 mm)


Let op: de eerste maat is de inwendige maat van de grespot waarop de kraaienkap past, de 2e maat is de uitwendige maat van de grespot. Omdat de kraaienkappen om de grespotjes heen worden geplaatst is het dus van belang deze maat te meten. Omdat grespotjes altijd worden benoemd met de inwendige maat, hebben we dus beide maten hierbij vermeld.

Heeft u een andere maat nodig? Dan bespreken we graag met u de mogelijkheden.


 

 


 

Onze website maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. Sluiten